Нашето дневно меню 1.7-5.7.24
ПОНЕДЕЛНИК
1. Супа топчета(1,5)/ Таратор(5)
2. Кренвирш с кашкавал(5)/ Спагети болонезе
Ризото със зеленчуци
3.Кремче(1,5) / Айран(5)/Сок/Плод
ВТОРНИК
1.Пилешка супа/Таратор(5)/Салата
2. Св с картофи(1,,5) / Зелен фасул с пиле
Яйца по Пнагюрски
3.Кифличка / Айран(5) /Сок/Плод
СРЯДА
1. Супа с месо (1,5)/Крем брокули/ Таратор(5)
2 Руло Стефани/ Фрикасе(1,,5)/
Грах
3. Мъфин/Айран(5)/Сок /Плод
ЧЕТВЪРТЪК
1. Зеленчукова / Таратор(,5)/Салата
2 Кюфтета с бял сос / Винен кебап
ТиквичкИ с яйца и сирене(1,4,5)
3. Сладкиш(1,4,5) /Айран(5)/Сок/Плод
ПЕТЪК
1. Леща/ Таратор(,5)
2. Скара /Пене с пиле брокули и сметана
Спанак с ориз(1,4,5)
3. Кроасанче (1,4,5) / Айран(5)/Сок/Плод
АЛЕРГЕНИ : 1. Зърнени култури, съдържащи глутен (пшеница и нейните разновидности шпелта, камут или техните хибриди, ръж, ечемик, овес), както и продукти от тях;
2. Различни видове ядки (бадеми, лешници, орехи, кашу, пеканови ядки, бразилски орехи, шамфъстък, орех макадамия или орех Куинсленд) и продукти от тях;
3. Фъстъци и продукти от тях;
4. Яйца и продукти от тях;
5. Мляко е млечни продукти (включително лактоза);
6. Риба и рибни продукти;
7. Ракообразни и продукти от тях (скариди, раци, крабове и т.н.);
8. Мекотели и продукти от тях (миди, стриди, октоподи, охлюви и т.н.)
9. Соя и соеви продукти;
10. Сусам и продукти от него;
11. Целина и продукти от нея;
12. Синап и продукти от него;
13. Лупина и продукти от нея;
14. Серен двуокис или сулфити с концентрация над 10